Re-story

View Original

📖🎧 Astroloog Tom ‘Kaypacha’ Lescher: “Uranus bevindt zich in Stier tot 2025 en brengt revolutie, shock, extreme gebeurtenissen ... Ik noem het de haardroger in de badkuip”

De coronacrisis is nog maar het begin van de chaos en turbulentie die ons de komende jaren te wachten staat. Dat concludeert astroloog Tom ‘Kaypacha’ Lescher uit de manier waarop sterren en planeten bewegen. Met Uranus tot 2025 in Stier gaan we een tijd in die Kaypacha sprekend visualiseert als een haardroger in een badkuip. Net als trendwatcher Adjiedj Bakas over wie we hier op Re-story schreven legt Kaypacha de universele vragen over de toekomst onder de astrologische loep. Niet dat die toekomst al vast ligt, maar astrologie plaatst ze wel in een breder perspectief, zodat we als mensen rust kunnen vinden in wat we weten over cycli, astrologie en de natuurwetenschappen. Kaypacha verwacht op basis daarvan voor de mensheid grote verbeteringen vanaf 2026. Oordeel zelf. 

Tom ‘Kaypacha’Lescher

🎧 Luisteren

Je kunt dit verhaal ook beluisteren, via de playbutton hieronder op Soundcloud. Of hier op Spotify.

See this content in the original post

Kaypacha start het gesprek met de herinnering aan hoe astrologie in zijn leven kwam: “Ik ben altijd op zoek geweest naar antwoorden op de universele vragen die mensen zich stellen: waarom ben ik hier? en waarom leven wij? Als tiener was ik al gefascineerd door de verhalen van de Griekse mythologie.

Toen ik zo’n veertig jaar geleden van Chicago naar Californië verhuisde, bleek mijn nieuwe buurman een astroloog te zijn. En op basis van de stand van de planeten en van de re-ïncarnatieleer bleek hij meer over mijn leven te weten dan wie ook. Het zette al mijn religieuze opvattingen en mijn kijk op het leven op losse schroeven.

Ik ben toen in astrologie gedoken en het heeft me sindsdien niet meer losgelaten. Natuurlijk heb ik andere dingen gedaan om in mijn levensonderhoud te voorzien. Zo was ik een tijdje computer designer in Silicon Valley.

Ik wou dat mijn kinderen naar een Waldorf-school gingen, gebaseerd op de antroposofie van Rudolf Steiner, waarin ook een luik astrosofie zit en met een klare kijk de wijsheid van de sterren en de leringen van de oudheid en de hele geschiedenis wordt bestudeerd.

Ik heb me dus verdiept in wat ze de occulte of verborgen kunstwetenschappen noemen om vragen te beantwoorden die de moderne wetenschap, psychologie en religie voor mij niet voldoende beantwoorden.”

Vroeger meer acceptatie

Kaypacha praat over astrologie als een wetenschap, terwijl astrologie nu door veel mensen als zweverig en niet wetenschappelijk wordt afgedaan.

Dat was vroeger wel anders zegt hij: “In de oudheid waren de astrologen priesters en ze werden gerespecteerd. Er was toen gewoon meer acceptatie en integratie van dat wat onzichtbaar, onhoorbaar en ongrijpbaar was in termen van echt werken in, met en door de materiële wereld.

Er is dus beetje bij beetje een afscheiding gekomen. De algemene basiswetten van fysica ondersteunen niet meer hoe astrologie werkt. Astrologie werkt in mijn opvatting als synchroniciteit en we bewegen, geloof ik, steeds meer naar een verenigde veldtheorie. Einstein is er de grondlegger van, maar er is nog veel ontwikkeling nodig.

Ik geloof dat meer onderzoek nodig is vooraleer de conventionele benadering, mentaliteit, attitudes en overtuigingen astrologie als wetenschap kan aanvaarden.”

Astrologie is de studie van cycli 

Het vertrekpunt voor ons gesprek met Kaypacha is de komst van het Watermantijdperk. Hoewel de geboorte van een nieuw tijdperk je misschien wat onwerkelijk in de oren klinkt, is het Watermantijdperk zowel astronomisch als astrologisch een gegeven

De aarde draait in twaalf maanden rond de zon. Elke maand begint een ander sterrenbeeld van de dierenriem. In omgekeerde richting doorloopt de zon in 25.920 jaar, een sterrenjaar, de twaalf dierenriemtekens.

Elke sterrenmaand noemen we een tijdperk en duurt ongeveer 2160 jaar. Nu zitten we in de overgangsperiode van het Vissentijdperk, dat omstreeks onze jaartelling is begonnen, naar het Watermantijdperk. Wat de overgang naar het Watermantijdperk extra bijzonder maakt, is dat het ook de afsluiting van een sterrenjaar, de hele cyclus van 25.920 jaar, is.

Astrologie is de studie van cycli,” zegt Kaypacha, “Ik ben een evolutionair astroloog en alle evolutie verloopt in cycli: er is een begin, een geboorte, een groei, een bloei en oogst. Het zaad sterft en er is weer een nieuwe geboorte. 

Of het nu over een mensenleven gaat, een jaarcyclus of een achtentwintig jarige cyclus van Saturnus, een twaalfjarige cyclus van Jupiter of een cyclus van 2000 jaar van het Vissentijdperk en het Watermantijdperk.

We hebben al deze verschillende cycli over elkaar heen gelegd, elk werkend op hun eigen manier. Ik vergelijk het met een Zwitsers horloge: je hebt alle verschillende radertjes, de minutenwijzer en de uurwijzer …

Kenmerkend voor het Vissentijdperk, dat nu ten einde loopt, is passiviteit, dromerigheid en volgzaamheid. Er is nog een cyclus van 6.500 jaar, wat de cyclus van 26.000 jaar gedeeld door vier is en dit is het patriarchaat: de dominante mannelijke hiërarchische top-down energie die alles bepaald heeft. Ook die cyclus loopt op zijn einde.

En nu komen we tevoorschijn uit de droom, doemen we op uit de mist, uit de passieve meegaandheid, We breken dus uit. Het Watermantijdperk, de komende 2000 jaar, heeft te maken met Prometheus, de hemelgod, en de planeet Uranus. Prometheus wordt geassocieerd met revolutie, met de toekomst, met mondiaal bewustzijn, zelfs met het weer.”

Mantra by Kaypacha, artwork by Richard Laeton

Wij baren het nieuwe Watermantijdperk

Volgens Kaypacha beleven we nu een tijd waarin het nieuwe Watermantijdperk wordt gebaard: “We bevinden ons in een geboortekanaal, we baren een nieuw 2000-jarig tijdperk van Waterman, maar het zijn de kinderen van onze kinderen die echt zullen profiteren van onze inspanningen.

We worden wakker voor mondiale problemen. Iedereen is zich bewust van de Amazone, iedereen is zich bewust van wat er gaande is in China en met de palmolie en met ... Ik bedoel, het web brengt ons echt samen in een wereldwijd bewustzijn.

Maar de onderdanigheid en goedgelovigheid van het Vissentijdperk zit ook nog in ons. Daardoor bestaat het gevaar dat we robots worden, automotons worden, videogames spelen totdat mensen zich als kleine wezentjes voelen die je op een scherm opblaast. Er is een gevaar op onpersoonlijkheid, waarbij we uit onze meelevende, vergevingsgezinde, liefdevolle, emotionele connectie vallen.”

Astrologie als tool

Kaypacha: ziet astrologie niet als iets fatalistisch. “Ik geloof niet dat we een vooraf bepaalde toekomst hebben. Ik gebruik astrologie als een hulpmiddel om onze vrije wil meer kracht te geven door ons meer bewust te worden van het feit dat we als mens deel uitmaken van een bredere matrix.

Ondertussen moeten we als mensen surfen op de golven van het leven zoals ze zich aandienen. Moeder Aarde, de evolutie van de wetenschap of regeringen zullen altijd een context creëren waarover we geen controle hebben.

We moeten leren, evolueren en groeien: hoe meer we onze mogelijkheden uitbreiden om de meer subtiele energie en het rimpeleffect van al onze acties, gedachten en daden waar te nemen, hoe meer we een veilige ruimte creëren voor de kinderen van onze kinderen om in op te groeien.

Of dat nu echt gaat gebeuren of niet, dat zeggen de sterren niet. Van wat ik heb ervaren, kan ik je zeggen dat de mensheid schoorvoetend lijkt te groeien als gevolg van pijn.Pijn en lijden zijn de belangrijkste leraren op deze planeet en ik zie dat niet veranderen. Ik zie crisis na crisis na crisis.

De pijn die we nu door het coronavirus lijden, is volgens mij het gevolg van een giftig natuurlijk ecosysteem dat we als mensheid door ons gedrag zelf giftig hebben gemaakt. Onbewust en onwetend, maar onze impact op het milieu is negatief. Het wordt gedaan zonder de juiste hoeveelheden voorzichtigheid, studie, zorg en aandacht voor het geheel van ons spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek welzijn.

We kijken alleen naar het fysieke: laten we sneller gaan, meer informatie, meer geld, meer fysiek plezier, meer onmiddellijke bevrediging en meer entertainment. We zitten als het ware op een te lage frequentie. Het getuigt eigenlijk van een lage intelligentie. Waterman gaat over intelligentie.”

Het wordt eerst erger

Kaypacha gelooft daarom dat de barensweeën van het nieuwe Watermantijdperk nog enkele jaren zal duren en veel pijn zal veroorzaken: “Ik denk, vanuit wat ik ervaar, dat het eerst nog erger zal worden voordat het beter wordt. Mensen ontkennen nog steeds klimaatverandering.

We gaan een tijdperk binnen waarin het bijna is: je wordt verlicht of sterft. Het is zoiets als: krijg je zaakjes op orde of je bent er geweest. Zelfs onze beperkte wetenschap heeft genoeg informatie om ons te onderwijzen over wat gezond is: psychologisch, emotioneel en fysiek.

Ze zijn er misschien nog niet op spiritueel niveau, maar er is daarbuiten genoeg voor ons om het te weten. Maar er wordt niet naar geluisterd, het wordt niet gevolgd, het wordt niet gefinancierd. Het geld gaat niet naar groene technologie in plaats van naar fossiele brandstoffen.

Toch denk ik echt dat dit kan veranderen. Ik geloof dat na genoeg orkanen, na genoeg verstoringen en na genoeg ziekenhuisrekeningen de economie uiteindelijk zal uitkomen op ondernemers, leiders en visionairs die niet zullen wachten op de overheid en zelf voor het milieu gaan zorgen.

Uiteindelijk zullen we wel ontdekken dat het van economisch belang zal zijn om de planeet schoon te maken, onze gezondheidszorg te verbeteren, om onze jongeren op te voeden.

Omdat Saturnus in 2021 door Waterman beweegt en een rechte hoek vormt met Uranus en Stier, verwacht ik dat die dynamiek volgend jaar duidelijker zal worden. Uranus en Stier hebben te maken met schokkende, onvoorspelbare gebeurtenissen.”

Voorbeeld van een kaart die Kaypacha maakt om de planeetstanden te bepalen. Er bestaan programma’s waarmee je zo het verloop van de planeetstanden kunt simuleren. Het symbool van Uranus is ♅ en staat op deze kaart linksonder in het blauw) in Stier ♉︎. Zo ziet hij dat Saturnus door Waterman beweegt en een rechte hoek vormt met Uranus en Stier.

Uranus heerst over elektriciteit en komt binnen als een revolutie, als een shock, ontzag, verrassing, extreme gebeurtenissen. Ik noem het altijd de haardroger in de badkuip ... Het alarm gaat af en het schudt de dingen door elkaar.”

Massa-extinctie

Kaypacha voorspelt dat een en ander de komende jaren nog voor behoorlijke schokgolven zal zorgen.

Kaypacha: “Er kan een afname van de bevolking zijn, er kunnen de komende vijf jaar talloze rampen plaatsvinden. Ik denk niet dat we richting uitsterving gaan. De bevolking kan van 8 miljard terug gaan naar 1 miljard, maar ik denk niet dat we allemaal uitsterven.

Uranus bevindt zich in Stier tot 2025 en gaat dan in 2026 over in Tweelingen, een luchtteken dat wordt geregeerd door Mercurius en over technologie en netwerken en snellere veranderingen gaat. Er zullen grote verschuivingen, grote veranderingen en zoals ik het zie grote verbeteringen zijn vanaf 2026.

Ik denk dat er van 2025 tot 2030 enkele zeer krachtige, diep fundamentele veranderingen zullen plaatsvinden in de manier waarop we onszelf besturen, de manier waarop de samenleving wordt gefinancierd, de wereldeconomie, het mondiale bestuur. Ik hoop dat er tegen die tijd daadwerkelijk enkele oplossingen zijn voorgesteld om ons traject enigszins te corrigeren, bij te sturen.”

Optimisme, vertrouwen en volharding

Dat is goed nieuws!

Kaypacha: “Ik ben een optimist! Ik heb nog steeds vertrouwen, ik weet niet waarom, maar ik hou vol. Je moet het honderd jaar geven voor een overgang. We zouden kunnen zeggen van 1950 tot 2050

We zijn net op de drempel in deze overgang. Het komt eraan, het beweegt. We kunnen er getuige van zijn. We kunnen het zien. Dus ja, we hebben nog dertig jaar en ik blijf erbij dat we tegen 2050 een aantal positieve verschuivingen, veranderingen en resultaten zullen zien.”


Pele Report

In zijn populaire wekelijkse Pele Report op YouTube duidt Kaypacha de stand van de planeten en de effecten die we daarvan op aarde kunnen voelen. Het is een astrologische gids om, zoals hij het hierboven zo mooi zei, te surfen op de golven van het leven. Hier vind je de Pele Reports en kun je je ook inschrijven om ze wekelijks in je inbox te ontvangen.

Voordat je hier vertrekt …

Wij meten niet hoeveel mensen dit verhaal lezen, dat is niet zo relevant. We zijn vooral benieuwd wat de Re-stories die we maken met jou doen. Graag horen we in de comments hieronder dan ook wat dit verhaal met jou doet.

En delen op jouw social media mag altijd ….