Re-story

View Original

πŸ“– Elke dag onderweg

Zo buiten, zo binnen. In de zoektocht naar een nieuw verhaal gaat het vaak over de hardware - economie, technologie, wet- en regelgeving. Minder vaak gaat het over de software: hoe we denken, kijken en voelen. Daarom deel ik tweewekelijks een dagboekfragment om even stil te staan en met andere ogen te zien. Een ontdekkingstocht naar wat de spiegels van het leven ons voorhouden. Met als doel de kijk van de mens op zichzelf te veranderen en zo bij te dragen aan een nieuw verhaal dat hoop geeft en activeert.

Binnenkort vertrekken twee Re-story coöperanten richting Spanje. Om de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella te wandelen. Ook wel de Camino genoemd.

Omdat ze zoekende zijn.
Net als ik.
En misschien ook net als jij.
Misschien wel net als iedereen.

Ik vind het prachtig: samen op zoek, samen onderweg. En zo kwam ik plots op het idee hen te vragen: β€œOh ja, wil je dan via een app een reisverslag maken zodat we jullie kunnen volgen?! Die zoektocht is zo boeiend! Op die manier kunnen we samen onderweg zijn!” 

Maar da’s natuurlijk niet de bedoeling van een pelgrimstocht.

Ik heb de Camino zelf nog nooit gelopen, maar wat ik hoor van mensen die deze tocht hebben ondernomen, is dat het hun leven heeft veranderd. 

De eenvoud, het onderweg zijn. Je komt mensen tegen die hun verhaal vertellen en je beseft dat je niet de enige bent. Je hoort jezelf je eigen verhaal keer op keer herhalen waardoor je tot inzichten komt of gespiegeld wordt. 

Je wordt met open armen ontvangen, krijgt een bed aangeboden en wordt goed verzorgd door bewoners die langs de route wonen. De buitenlucht, zonlicht, de stilte, jij alleen met je gedachten, geen druk, geen gejaagdheid, geen competitie … 

Maar wel in beweging zijn. Elke dag opnieuw, in beweging.

Kunnen we geen Compostella in ons eigen leven creëren? De Camino van ons leven. En beseffen dat we allemaal onderweg zijn. Allemaal samen. Dat we onderweg soms hulp nodig hebben en dat dan voor ons gezorgd wordt. Dat we anderen ook graag helpen. 

En oh ja, dat we op zich niet veel nodig hebben en dus ook minder kunnen doen. Zoiets moet toch kunnen?!

Mijn man gaat even wandelen nu het nog droog is en vraagt of ik meega. 

β€œNee, straks misschien. Ik ben nu te druk bezig.”


Een vraag aan jou voordat je hier vertrekt …

Wat ons interesseert is wat de Re-stories die we maken met je doen. Het gaat niet alleen om bereiken, maar vooral om beraken.

Op welke manier creëer jij de Camino in je leven?

We horen het graag van je in de comments hieronder …