Re-story

View Original

📖 Verstrikking

Zo buiten, zo binnen. In de zoektocht naar een nieuw verhaal gaat het vaak over de hardware - economie, technologie, wet- en regelgeving. Minder vaak gaat het over de software: hoe we denken, kijken en voelen. Daarom deel ik elke week een dagboekfragment om je te laten stilstaan en met andere ogen te zien. Een ontdekkingstocht naar wat de spiegels van het leven ons voorhouden.

Credits foto: Tyler Lastovich via Unsplash

Heerlijk, drie dagen uitwaaien aan zee! Zeeën van tijd. Niks moet, alles mag.

Uit de trein, langs de markt voor brood en beleg, door naar het appartement om te lunchen. Het vakantiegevoel zit er gelijk in. Nog een koffietje en dan richting het bureau voor Toerisme om informatie te vinden rond de Marvin Gaye tour in Oostende.

Straffe wind, woeste zee, gps voor mij uit en … off we go. Tot vijf meter verder. Daar lag ik, languit op de grond, de telefoon weggeslingerd tijdens de val. De veter van mijn ene schoen raakte verstrikt in het haakje van mijn andere schoen. Bizar hoe de wereld in een fractie van een seconde zo kan veranderen!

Aangezien alles informatie is, vraag ik mij af wat deze val me wil vertellen. Zit ik letterlijk verstrikt? Wil ik teveel controle houden?

Ik voel het: ik loop mezelf letterlijk voorbij. Vertragen en in mijn centrum blijven is de boodschap.