Terug naar alle evenementen

Op bezoek bij ... Danielle Borremans (Whatt) > verplaatst naar 2022

  • Daniëlle Borremans Besmelaan 117 1190 Brussel Belgium (kaart)

Elke eerste vrijdag van de maand gaan we op bezoek bij een lid van onze community. Om te zien waar iemand mee bezig is, om zelf inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten ...

Vrijdag 3 december gaan we langs bij Danielle Borremans. Ze gaat ons vertellen over haar project Whatt, hoe ze daartoe gekomen is en ze neemt ons mee naar buiten, in haar buurt.

Het doel van Whatt, een coöperatie in oprichting, is om toe te werken naar een inclusieve samenleving waarin duurzaamheid centraal staat. Dit soort samenleving verbetert de huisvesting en daarmee het algemeen welzijn.

Ben je (nog) geen communitylid, sluit je gerust aan. Dan kan je zien en ervaren hoe de community werkt.

Programma:

12u: samen lunchen (iedereen brengt zijn/haar eigen lunch mee)

12u30: voorstelronde

13u: voorstelling van Danielle haar project Whatt en hoe ze daartoe gekomen is.

14u: korte wandeling bij haar in de buurt. Rond het Albertplein zijn er bijvoorbeeld veel projecten in ontwikkeling waaronder het Wijkcontract Albert. Verder staan er enkele Art Nouveau-gebouwen. We kunnen het hebben over het Park van Vorst (tegenover Daniëlle haar huis) en het park Duden, de Art-Deco-kerk op het Hoogte-100-plein (hoogste punt van Brussel), en de gevangenis van Sint-Gillis (op 200m van haar huis). Het thema is dus Wonen in Brussel :-)

16u: officiële afsluiting van de middag. Wie wil, kan nog ‘blijven hangen’ in deze inspirerende buurt vol inspirerende mensen.

Bereikbaarheid

Adres: Besmelaan 117, 1190 Brussel (deelgemeente Vorst).

Daniëlle woont op 50 m van het Albertplein; heel makkelijk te bereiken met openbaar vervoer: tram nr 3, 4, 51 en MIVB-bussen nr 54, 48, 37 stoppen er quasi voor de deur.

Voor zij die met de trein zouden komen, is afstappen bij NMBS/Brussel-Zuid het makkelijkst, en vanaf het Zuidstation is het nog 6 minuten op tram 3 Churchill, tram 4 Stalle, tram 51 Van Haelen of bus 48 Decroly. De tram/bushalte heet ALBERT.

Met de auto kan natuurlijk ook; er staan wel parkeermeters in alle straten.

Maximum aantal deelnemers 16. Dus … wacht niet te lang om je in te schrijven!