Terug naar alle evenementen

Samen live cirkelen - enkel voor Re-story community

  • Emagine Center Paardenmarkt 65 2000 Antwerpen Belgium (kaart)

Foto door Shyam via Unsplash

14 maart 2022 om precies te zijn ... toen is het cirkelen begonnen.

De tijd was rijp om iets te gaan doen. Daarom zijn er vanaf maart vanuit de community drie cirkels ontstaan waarin mensen zich verenigden rond de thema's onderwijs, ondernemen en menselijkheid. Zodat vanuit die verbondenheid nieuwe content en actie kon ontstaan.

We spreken in de verleden tijd omdat de tijd gekomen is een nieuwe vorm te vinden. Want, als we iets hebben opgestoken uit de cirkels van de afgelopen maanden dan is het wel dat alles terugkomt op bezieling. En onder bezieling verstaan we leven vanuit het hart. Vanuit liefde en verbinding en bijdragen aan een betere wereld en aarde. Dan maakt het ook niet uit of je 1 of 100.000 mensen bereikt. #samens.

We zien het in het onderwijs, in organisaties en bedrijven, daar waar hét verschil wordt gemaakt, daar worden mensen gedreven door bezieling. Het zijn de mensen die het verschil maken.

Een mooie conclusie: ‘Bezield is niemand fulltime, we hebben allemaal momenten/ situaties nodig om ons (onze ziel) op te laden om weer bezield verder te kunnen’.

En zo zijn Arian - de vaste begeleider van de cirkels - en Elke tot het besluit gekomen om de drie cirkels samen te voegen en er iets aan toe te voegen. Zoals ook op de website staat: Re-story wil een plek zijn om thuis te komen. Eén keer per maand willen we dan ook letterlijk dat nest zijn waar je even kan thuiskomen.

Vanaf januari 2023 komen we maandelijks online samen om met elkaar te cirkelen. En daarbij nodigen we alle communityleden uit, ook diegenen die nooit gecirkeld hebben. Zie het voor jezelf als een moment van zijn, voelen, praten en opladen. Heb je geen zin of ben je druk aan het werk, uiteraard geen probleem. Misschien heb je een andere maand wel zin en/of behoefte om aan te sluiten.

Daarnaast organiseren we één keer per kwartaal een halve dag om elkaar live te ontmoeten en te kijken wat op dat moment wil ontstaan. Voor diegenen die elkaar echt in de ogen willen kijken, voor diegenen die iets willen gaan doen ... voor al diegenen en anderen.

Om dit gelijk in de praktijk te zetten, spreken we vrijdag 9 december vanaf 11 uur af. Dan lunchen we samen, checken we of wat Arian en Elke samen hebben bedacht en doorvoeld, zoals je hierboven kan lezen, ook is wat de groep wil/behoefte aan heeft en cirkelen we rond 'bezieling'. En wie weet wat er die dag nog wil ontstaan.

Locatie: Emagine Center