Terug naar alle evenementen

Samens-activiteit exclusief voor Re-story community

  • Flrish Namenstraat 17 2000 Antwerpen Belgium (kaart)

Bron foto: Read my Lips

Op 22 maart nodigen we je vanaf 13u45 uit bij coöperant Flrish: Namenstraat 17, 2000 Antwerpen (www.flrish.today).

Ann Maes, die samen met haar partner Herman Toch het boek The Positive Sum Game schreef, zal er een toelichting geven over de ontwikkelingen die zij dit decennium in economie en samenleving verwachten. Een decennium dat zij de 'transforming twenties' noemen.

In deze tien jaar vol chaos en onrust zien Ann en Herman drie manieren waarop mensen, en dus bedrijven en organisaties, met transitie omgaan. Ze noemen dat de 'battle of systems'.

  1. Zij die alles willen laten zoals het is.

  2. Zij die binnen het bestaande systeem voor verandering kiezen.

  3. Zij die voor een ander systeem gaan.

Binnen de Re-story-community verwachten we niet nog iemand aan te treffen die alles wil laten zoals het is. Maar soms lijken innovatieve ideeën - zo hebben we ook zelf al gemerkt - meer nieuwe wijn in oude zakken. Voor een ander systeem gaan vraagt om ook je eigen comfortzone te verlaten en je op onbekend terrein begeven.

Naast een korte verhelderende uiteenzetting van Ann is de bedoeling van deze middag vooral kennis te maken hoe eenieder in dit krachtenveld staat, waar we anders denken en hoe we bruggen kunnen slaan. De toekomst is immers een gezamenlijke onderneming en de tijd van morgen begint met een nieuwe standaard.

Eerdere gebeurtenis: 14 maart
Bijeenkomst cirkel 'onderwijs'
Latere gebeurtenis: 23 maart
Bijeenkomst cirkel 'duurzaam ondernemen'