Terug naar alle evenementen

Filmontbijt (exclusief voor Re-story community)

  • GC De Maalbeek Generaal Lemanstraat 118 1040 Etterbeek Belgium (kaart)

Wat als we, ver van de spanningen rond identiteitsvragen en de angst voor 'de ander', andere realiteiten zouden laten zien?

Wat als we verhalen vertellen van gedurfde burgers die, met het oog op een harmonieus leven tussen mensen van verschillende overtuigingen, het gezin, het onderwijs, de sociale relaties, de cultuur, het werk... opnieuw uitvinden en dit ondanks de moeilijkheden en bestaande spanningen?

Wat als we, dankzij deze verhalen, verzameld uit de vier hoeken van de planeet, beginnen te zien wat de multi-identiteit en toch  harmonieuze wereld van morgen zou kunnen zijn?

Wat als we allemaal mee zouden doen?

Vandaag starten we de dag met een koffiekoek en een goeie film (90 minuten): ‘Nous Tous’. Een film van Pierre Pirard.

Pierre is houder van diploma's in de rechten (ULB) en in management van de Solvay Business School, en heeft meer dan 25 jaar een carrière in de privésector gehad, met managementfuncties in kleine en grote bedrijven (waaronder Procter & Gamble, Stanley Tools en Reckittbenckiser ). In 2009 besloot hij zijn carrière radicaal om te gooien door leraar secundair onderwijs te worden op scholen met een lage sociaaleconomische index in Molenbeek.

Coöperant Bernard Van der Kar nodigt ons uit in het Gemeenschapscentrum De Maalbeek waar hij woont en werkt.

Bekijk hieronder alvast de trailer …

​Meer info over de film vind je hier.

Eerdere gebeurtenis: 17 mei
Coffeebreak Happiness @ Work
Latere gebeurtenis: 9 juni
Boekvoorstelling: Weg van het systeem