Terug naar alle evenementen

Kunstenaar Koen Vanmechelen en de activist-ondernemers

  • KVS Lakensestraat 146 1000 Brussel Belgium (kaart)

Koen Vanmechelen is een internationaal geprezen kunstenaar, die werkt op het raakvlak van kunst, wetenschap, filosofie en gemeenschap. Tijdens deze voormiddag georganiseerd door de Sociale Innovatiefabriek vertelt hij over reflectie, gedragsverandering én actie. Over hoe kunst en creatief ondernemerschap mensen tot nieuwe inzichten kunnen brengen en zo maatschappelijke meerwaarde genereren.

Met zijn kunst zoekt en formuleert Koen Vanmechelen - man achter o.a. het Cosmopolitan Chicken Project en Labiomista - antwoorden rond kwesties als globalisering en mensenrechten. Hij nodigt mensen meesterlijk uit tot reflectie en keuzes om gunstiger samen te leven en te evolueren.

Koen in gesprek met activist-ondernemers

Na zijn lezing vervoegen 3 activist-ondernemers Koen in een panelgesprek. Activist-ondernemers zijn mensen die niet enkel het debat voeden en een community rond zich scharen om een bepaalde problematiek aan te kaarten. Ze komen óók met concrete oplossingen. Activist-ondernemers denken vaak over alle schotten heen, werken vanuit een verontwaardiging over maatschappelijke problematieken en zoeken gericht de tipping points op.

Schuiven mee aan tafel:

Samen met Koen Vanmechelen doen ze uit de doeken hoe zij als ondernemer aanzetten tot bewustzijns- en gedragsverandering. Over hoe ze met oplossingen komen die behapbaar zijn voor mensen, maar tegelijk ook op het grotere plaatje blijven hameren om de status quo van het systeem te doen kantelen.

Programma

  • 9u: onthaal met koffie

  • 9u30: lezing Koen Vanmechelen

  • 10u15: panelgesprek met Koen Vanmechelen en de activist-ondernemers, over inzetten op bewustzijns- en gedragsverandering

  • 10u45: Vraag & antwoord met het publiek

  • 11u10: Praat na met andere kantelaars van het systeem

Locatie

KVS
Lakensestraat 146, 1000 Brussel
Bekijk de bereikbaarheid
Info over de toegankelijkheid