Terug naar alle evenementen

Jan Rotmans: transitiedenken & systeemverandering

  • cv Re-story 11 Engelstraat Gent, Vlaanderen, 9040 Belgium (kaart)

Welke wezenlijke en radiale veranderingen zijn nodig om te komen tot een nieuwe werkelijkheid; tot een wereld die beter in balans is, zowel economisch, sociaal als ecologisch?

Hoe verlopen transities en omwentelingen: wat moeten we ervan weten en begrijpen om meer tempo te maken met positieve veranderingen? En wat vraagt systeemverandering van ons als individu?

Op 15 november is Jan Rotmans te gast in de reeks Pioneers for Change RE-IMAGINE, georganiseerd door Re-story partner ‘De Pioniersfabriek’.

Nieuw boek | Omarm de Chaos

Op 2 november verscheen het boek ‘Omarm de Chaos’, geschreven door Jan Rotmans en Re-story journativist Mischa Verheijden. Daarin wordt gesteld dat transities mensenwerk zijn. Wij kunnen de wereld nog redden en uiteindelijk onszelf. De keuze is aan ons.

Verneem deze sessie uit eerste hand hoe Rotmans voortborduurt op zijn 'we leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk' - en welke rol wij daarin te spelen hebben.

"Als we de chaos leren omarmen, kunnen we daadwerkelijk een doorbraak realiseren en het kantelpunt bereiken, zodat transities in een versnelling komen."

Jan gaat tijdens deze online sessie dieper in op de uitdagingen waar we voorstaan (klimaatcrisis, energiecrisis, woningmarktcrisis) en heeft een hoopvolle boodschap. Hij schetst een perspectief voor Nederland en de wereld, en biedt handvatten om zelf in beweging te komen.

Géén standaard webinar. Wél: veel ruimte voor interactie met maatschappelijk betrokken pioniers en toekomstmakers + een uitgebreide Ask me Anything met Jan Rotmans.

Over Jan Rotmans

Prof.dr.ir. Jan Rotmans is een maatschappelijk gedreven en bevlogen wetenschapper, met ruim 300 publicaties op het gebied van klimaatverandering, global change modellering, duurzame ontwikkeling, transities en systeeminnovaties, waaronder 20 boeken.

Hij is een pionier en visionair op zijn vakgebied met een internationale reputatie. Jan Rotmans was ooit de jongste hoogleraar in Nederland en de eerste in Nederland die op klimaatverandering promoveerde. Na zijn promotieonderzoek werkte hij nog 6 jaar bij het RIVM, In september 2004 heeft hij het onderzoeksinstituut DRIFT opgericht: Dutch Research Institute For Transitions. Daarmee werd hij professor in transities & duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Latere gebeurtenis: 16 november
Dissident - UITVERKOCHT