Terug naar alle evenementen

Festival van Verbinding


  • 't Hof bySONder Adegemstraat 102 2800 Mechelen Belgium (kaart)

Met het 'jaar van verbinding' wil Peter Metten van De Zachte Omwenteling in co-creatie organisaties bijeenbrengen en inspireren, die maatschappelijk verantwoorde waarden in het hart dragen,
zoals ambacht, duurzaamheid, inclusie & verbinding. Zo komen we samen naar buiten en geven zichtbaarheid aan alle mooie initiatieven die er zijn.

Het Jaar van Verbinding wordt afgesloten met het Festival van Verbinding op vier data tussen 10 en 18 september. Re-story werkt mee aan het festival en zal aanwezig zijn op 10 september in Hof van Coolhem.

10 september Hof van Coolhem

De uitbating van het Hof van Coolhem is een opleidingsproject rond werk en zorg. We bieden opleidingen en werkervaring aan mensen die minder makkelijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt.

Dé plek om samen met familie, vrienden en collega’s te genieten van een hapje en drankje in ‘t groen in Puurs-Sint-Amands. Het Hof van Coolhem is het eerste project van Oevers vzw: een samenwerkingsverband tussen Ecoso, Nektari en Huize Eyckerheyde.

Klik hier voor meer info.

11 september De broeikas

De Broeikas is een ferme ecologisch verbouwde schuur in Boutersem. De Broeikas draait om mensen, die allen de droom of het verlangen hebben mee te bouwen aan een andere wereld. Een wereld waar verbinding, verdieping en verstilling de uitgangspunten zijn. Waar ontplooiing, onthaasting, en duurzame impact het resultaat zijn. Een wereld waar het talent van ondernemers en kunstenaars wordt ondersteund en samengesmeed tot broeiende nieuwe experimenten. Tot frisse nieuwe verhalen, tot een andere wereld.

Klik hier voor meer info.

17 september BorGerHub
BorGerHub is Het prachtige gebouw van het voormalige Vredegerecht in Borgerhout, nu omgetoverd tot een laboratorium waar kunstenaars, startende ondernemers en creatieve duizendpoten terecht kunnen om ideeën uit te werken.

Klik hier voor meer info.

18 september Fabrique Ecologique
Een initiatief van en voor mensen. Met een ecologisch doel maar vooral voor een gezellig 'samen-zijn'.

Klik hier voor meer info.

Tussen 12 en 16 september is het de bedoeling dat de vier bovenstaande plekken die het festival faciliteren, verbonden worden met nog andere plekken zoals andere Stuyfplekken, De Droomgaard van Re-story coöperant Eric boydens, Robur op den Eik, enz. en ook andere initiatieven zoals Transitie Vlaanderen, Lets Vlaanderen …

Ken jij of ben ook jij een uitvoerder van zo’n droom?

Wil je mee gepromoot worden onder het Jaar van Verbinding?

Wil jij ook bijdragen aan een zachte omwenteling en in een netwerk terechtkomen waar we elkaar
versterken?

Contacteer Peter via peter@dezachteomwenteling.be of 0483/41.01.48

Eerdere gebeurtenis: 12 juli
Dubbelinterview Mattias Desmet x Kaypacha