Terug naar alle evenementen

Dubbelinterview Mattias Desmet x Kaypacha

Vandaag vindt een dubbelinterview plaats tussen psycholoog Mattias Desmet en astroloog Kaypacha dat je live kan volgen via YouTube livestream.

De bal ging aan het rollen toen Kaypacha het in zijn wekelijkse ‘Pele reports’ van 1 juni had over een interview dat hij gezien had met Mattias Desmet.

Zowel Mattias als Kaypacha hebben vergelijkbare observaties, analyses en resulterende standpunten met betrekking tot zoveel van wat er op dit moment in de wereld gaande is.

Waar ze verschillen is hoogstwaarschijnlijk in taal, aangezien Kaypacha astrologie gebruikt (die Jung de moeder van de psychologie noemde) en Mattias een meer academische achtergrond heeft die zijn observaties duidelijk maakt in zijn recent verschenen boek 'Totalitarisme'.

Astrologie wordt veelal als iets fluffy en zweverig afgedaan, terwijl het ook een wetenschap is. En zonder astrologie te benoemen, legt Mattias in zijn boek ook uit waarom we dat zweverig zijn gaan vinden.

Het boeiende aan dit dubbelinterview is dat deze twee heren elk vanuit een andere discipline een gelijkaardig verhaal vertellen. We zien dit interview als een opportuniteit om twee hokjes te overstijgen en verbinden. Waar is de psychologie van het totalitarisme te lezen in de planeten met de overgang van het Vissentijdperk naar het Watermantijdperk.

Kaypacha interviewden we al eerder voor Re-story. Zijn verhaal kan je hier lezen. Als teaser een quote die tijdens het gesprek naar voren kwam: “Uranus bevindt zich in Stier tot 2025 en brengt revolutie, shock, extreme gebeurtenissen ... Ik noem het de haardroger in de badkuip”

Latere gebeurtenis: 10 september
Festival van Verbinding