Terug naar alle evenementen

NTGent 'De zaak Shell' - enkel voor communityleden

  • NTGent Stadstheater Sint-Baafsplein 17 9000 Gent Belgium (kaart)

‘From Tragic to Magic’ is de slogan van het seizoen 2022/2023 van NTGent, dat zich afficheert als ‘het stadstheater van de toekomst.

Vanavond de voorstelling De zaak Shell. Naar ons idee een voorstelling die ruimte schept voor poëtische opstand en een toonbeeld zijn van esthetische ontwrichting.

Theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit volgen het klimaatdebat al jarenlang op de voet. Ze bezochten aandeelhoudersvergaderingen van multinationals, lazen speeches en interviews van Shell, ploegden akkoorden en beleidsnota’s van overheden door en noteerden stelselmatig de opmerkingen van hun ooms en buurmannen zodra er tijdens het kerstdiner over de klimaatcrisis werd gesproken. Voor elke stem in het klimaatdebat schreven zij een pleidooi. In De zaak Shell komen al die stemmen samen. Zo verleidt de voorstelling je als toeschouwer tot een stellingname die varieert van empathie tot afkeer en voor innerlijke verstrikking zorgt.

Voor deze voorstelling hebben we vijftien kaarten gereserveerd. De prijs voor Re-story communityleden bedraagt € 21. Niet-leden betalen € 24.

Wat er nog aan randprogramma bij de voorstelling gedaan zal worden, bespreken we nog met Saartje Cauwenbergh, ons contact bij NTGent.